Consells d'estalvi d'energia

Consells d'estalvi d'energia

A Plataforma Educativa, en el marc del projecte Dona valor als teus residus, hem elaborat una sèrie de materials de sensibilitzacó mediambiental on recollim alguns consells per a l’estalvi d’aigua i d’energia. Avui us presentem els consells d’estalvi d’energia:

ESTALVIEM ENERGIA

El 77 % de l’energia que es consumeix al món prové de fonts d’energia contaminants i no renovables, per tant, hem de fer un ús responsable de l’energia.

Per l’avaluació de consums, el primer que hem de fer, és 2 coses: veure el consum d’aigua, de llum i de gas, comparant 2 factures, i veure si hi ha fugues. Un cop haguem comprovat el consum energètic, sel·leccionarem el màxim de bones pràctiques proposades a continuació:

  • Aprofiteu al màxim la llum natural, deixeu les persianes aixecades.
  • Quan sortiu d’una sala o habitació procureu tancar els llums, així estalviarem electricitat. Si els llums són fluorescents, apagueu-los si heu d’estar fora més de 20 minuts ja que el mecanisme d’encesa consumeix molta energia.
  • No ens oblidem d’apagar els ‘permanents’ dels aparells electrònics (el pilot vermell o verd) si no els fem servir durant molta estona. Si deixem encesa aquesta llumeta l’aparell contínua consumint energia, fins a un 25% del que consumiria encès.
  • Procureu que les bombetes i els fluorescents estiguin nets, així aprofitarem al màxim la llum que fan.
  • Procureu que les portes i finestres estiguin ben tancades quan funcioni la calefacció o l’aire condicionat. Si ho fem així evitarem pèrdues de fred i calor i estalviarem energia i diners. Poden arribar a perdre un 10% de calor per aquestes zones.
  • Els aliments s’han de deixar refredar abans de posar-los a la nevera i mai no s’han de posar apilonats, sinó ordenats en els prestatges. D’aquesta manera aconseguirem un estalvi energètic.
  • Apagueu els equips informàtics si us absenteu més d’una hora. Demaneu que us configurin el protector de pantalla en mode pantalla en negre. S’aconsella un temps d’uns 10 minuts per entrar en funcionament aquest mode.
  • Mantenir la temperatura de 18-20ºC la calefacció i 23-25ºC l’aire condicionat.
  • Tapar tots els recipients quan es cuini, es pot estalviar fins un 25%. L’olla exprés és un mètode ràpid i econòmic de cuinar.

Podeu consultar online i descarregar-vos el document aquí:

Comparteix-ho!

Aquesta entrada s'ha publicat dins de reciclem, reduim, repensem i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*