Dubtes sobre la #biomassa? Aquest vídeo de @cfcatalunya us els aclarirà

Per biomassa, seguint la definició que en fa l’Institut Català d’Energia, entenem el “conjunt de tota la matèria orgànica d’origen vegetal o animal, que inclou els materials que procedeixen de la transformació natural o artificial.
L’energia que es pot obtenir de la biomassa prové de la llum solar, la qual, gràcies al procés de fotosíntesi, és aprofitada per les plantes verdes i transformada en energia que queda acumulada a l’interior de les seves cèl·lules. Aquesta energia pot ser traspassada per la cadena alimentària al regne animal. L’energia acumulada a la biomassa pot ser alliberada sotmetent-la a diversos processos d’aprofitament energètic.
L’aprofitament de l’energia de la biomassa contribueix notablement a la millora i conservació del medi, ja que no té un impacte mediambiental significatiu, atès que el CO2 que s’allibera a l’atmosfera durant la combustió ha estat prèviament captat pels vegetals durant el seu creixement; per tant, el balanç final és nul”.

Biomassa, l’energia que ens dóna el bosc és un vídeo elaborat pel Consorci Forestal de Catalunya

Els objectius del Consorci Forestal de Catalunya són:

  • Representar i defensar els interessos legítims dels propietaris de boscos familiars.
  • Promoure l’harmonització de les funcions econòmica, social i ambientals dels nostres boscos.
  • Donar recolzament i solucions als socis, informar-los puntualment i afavorir l’intercanvi de coneixements  i experiències.
  • Afavorir la vertebració del sector forestal en tots els seus nivells.

Comparteix-ho!

Aquesta entrada s'ha publicat dins de reciclem, reduim, repensem, reutilitzem i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*