Per una impressió més sostenible!

Segurament més d’una vegada heu sentit, o fins i tot fet, aquest comentari: val més la tinta que la impressora!

És ben cert que la major despesa d’impressió la fem, tan a nivell particular o domèstic com a nivell d’empreses o organitzacions, amb els recanvis de tinta, amb els cartutxos i tòners que tan sovint hem de canviar!

Naturalment són moltes les mesures que podem prendre per estalviar recursos i energia a l’hora d’imprimir:

  • estalviant paper imprimint a dues cares o reutilitzant paper i fer reduccions per reduïr el nombre de pàgines a imprimir
  • estalviant energia, tenint present que les impressores làser gasten més energia que les de tinta, i que sempre cal activar el sistema d’estalvi energètic (si en disposa i és d’ús comunitari) o bé tenir-la apagada i encendre-la només quan la necessitem, si és d’ús particular.
  • estalviant tinta imprimint en baixa qualitat (si són esborranys) i en escala de grisos, evitant les impressions en color, si no són imprescindibles.
  • o estalviant-nos paper, energia i tinta simplement no imprimint, evitant imprimir i fer-ho només quan sigui imprescindible!
  • i naturalment contribuint al medi ambient utilitzant paper reciclat, no blanquejat, i reciclant els tòners

Però a vegades hi ha detalls que ens poden passar per alt: els diferents tipus de lletra gasten, també, diferent quantitat de tinta!

Seguint aquesta línia una empresa holandesa, Ecofont,  va crear fa uns anys un tipus de lletra que permet estalviar tinta, doncs el què fa és perforar la tipografia sense que aquesta sigui menys visible a la lectura.

Com sempre, les decisions les prenem nosaltres! Per tan, si pots evitar-ho, no imprimeixis aquest article!

Comparteix-ho!

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, reciclem, reduim, repensem, reutilitzem i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*