#Consum responsable d’aliments pel Dia mundial del #MediAmbient. #diaMA

Guia_Consum_mes_Responsable_Aliments_2013

Portada de la guia “Un consum + responsable dels aliments”

Avui es celebra el Dia mundial del Medi Ambient prestant especial atenció al malbaratament alimentari.

Per prendre una major consciència sobre aquesta qüestió us recomanem consultar la guia “Un consum + responsable dels aliments“, on podrem descobrir on es produeix el malbaratament tan a nivell particular, comercial, industrial o al sector primari i, sobretot, podrem començar a prendre accions per evitar el malbaratament dels aliments.

A nivell particular, com a consumidors, les accions a emprendre per evitar el malbaratament d’aliments comencen per un canvi d’hàbits de compra i consum, planificant la compra d’aliments, ajustant-la en quantitats a les necessitats que tenim (no a les ofertes i promocions que ens ofereixen, que ens fa comprar més productes dels que realment necessitem), o consumir productes de temporada i de proximitat, en el que els processos de manipulació, transport i conservació són menors i, per tant, minimitzem tan la possibilitat que es facin malbé, com la càrrega energètica que suporten.

El malbaratament alimentari és un problema que, com el consum responsable, ens interpel·la a tothom: productors, indústria, transportistes, comercialitzadors i consumidors. Només la suma de les nostres decisions pot fer que el malbaratament alimentari segueixi essent un greu problema de caràcter ètic i dimensions econòmiques i socials, o bé que evitem, amb la pèrdua de tones i tones d’aliments, el malbaratament també tota l’energia que ha estat necessària per a produir-los, transformar-los (si s’escau) i comercialitzar-los.

Si encara no ho hem fet, avui és un bon dia per començar aprendre decisions!

Comparteix-ho!

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, reduim, repensem i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*