#Reduir, #reparar i #recuperar és al teu abast!

Millor que nou, 100% vell!

La societat consumista en la que vivim ens ha fet canviar els nostres hàbits de consum fins al punt que, quan quelcom se’ns espatlla, més enllà del període de garantia, quasi sempre optem per llençar-ho i comprar-ho de nou.

Davant aquests nous hàbits de consum ens hem d’exigir repensar! I repensar en tres moments, en el moment de la compra (1) i en el de la reparació (2) i en el moment en què ens en volem “desfer” (3).

Quan volem comprar quelcom hem de preguntar-nos si cal comprar un producte nou o si en podem trobar un en el mercat de 2a mà, o bé de lloguer, que ens faci el mateix servei.

Quan se’ns espatlla un producte, un aparell, hem de preguntar-nos, i preguntar, el cost de la seva reparació i si, reparat, encara té vida útil, abans de llençar-lo.

Quan volem despendre’ns d’algun producte hem de preguntar-nos si a algú li pot ser d’utilitat, si li podem donar una segona vida!

Amb tantes preguntes potser ens apareixeran molts dubtes, però per a resoldre’ls, per ajudar-nos a reduir, reparar i recuperar tenim al nostre abast moltes organitzacions, pàgines web i organismes que ens poden orientar.

Avui us presentem dos recursos que, ben segur, us seran d’utilitat:

Reduir, reparar i recuperar és al vostre abast!

Comparteix-ho!

Aquesta entrada s'ha publicat dins de reduim, repensem, reutilitzem i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: #Reduir, #reparar i #recuperar és al teu abast!

  1. Retroenllaç: Millor que nou, reparat! | Qu4tre_R. El bloc de Medi Ambient de Plataforma Educativa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*