Per un Nadal més sostenible practica les 4R!

Arbre de Nadal de les oficines de Plataforma Educativa, elaborat amb material de rebuig.El Nadal és la major època de consum de l’any; en quasi un mes, des de principis de desembre fins a principis de gener, comprem i consumim molts productes, béns i serveis: regals, àpats, viatges, electricitat…

La crisi econòmica, que afecta d emanera directa a les economies domèstiques, també a la de les administracions, fa que per necessitat es prenguin mesures d’estalvi: menys despesa en la compra de regals, en la il·luminació nadalenca dels carrers, pels productes que consumirem als àpats familiars…

I és que és a les nostres mans, no només per necessitat, també per conveciment, per compromís amb el nostre entorn, amb el mediamebient, viure un Nadal més sostenible! I la millor manera de fer-ho és aplicar les nostres “4R“!

  • Reduïr: segur que podem passar amb menys, amb un xic menys. I no només reduïr consum, també reduïr residus!
  • Reutilitzar: molts productes poden tenir una segona vida, pel què abans de llençar-los val la pena rumiar si podem donar-los un nou ús. I tenint present la gran quantitat de menjar que consumirem, pensem bé si amb el què ens sobra podem reelaborar plats, abans de llençar-lo! Avui per avui llençar menjar hauria de ser un delicte!
  • Reciclar: sabem que hem de reduïr els residus que generem, però és evident que a major consum majors residus, més embolcalls! Per Nadal també ens hem d’exigir fer bé i de manera acurada la separació de residus!
  • Repensar: abans de consumir, abans de comprar, pensem bé el què necessitem, el què realment necessitem! I després pensem en els productes, béns i serveis des d’una perspectiva sostenible: com s’ha elaborat, com ens l’ofereixen, quins residus generarà… No es tracta només d’evitar la compra compulsiva, sinó de potenciar la compra sostebnible, el consum responsable!

Per a aprofundir sobre totes aquestes qüestions us recomanem visitar l’espai Nadal sostenible del portal Jove.cat, on hi trobareu informació, recomanacions i idees per a viure un Nadal més sostenible!

I també podeui recuperar l’apunt Repensant el Nadal que vam publicar al bloc l’any passat.

Comparteix-ho!

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, reciclem, reduim, repensem, reutilitzem i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: Per un Nadal més sostenible practica les 4R!

  1. Retroenllaç: Decàleg per a un consum responsable per Nadal | Qu4tre_R. El bloc de Medi Ambient de Plataforma Educativa

  2. Retroenllaç: Consells per un Nadal 2013 més sostenible! | Qu4tre_R. El bloc de Medi Ambient de Plataforma Educativa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*