Confrontació d’opinions sobre l’obsolescència programada

Dies enrere, arran d’aquesta entrevista que “La Vanguardia” va fer a Benito Muros, publicavem l’apunt “Sense obsolescència programada“; a l’article fèiem referència a les bombetes led de l’empresa de Benito Muros, OEP Electrics, bombetes “sense obsolescència programada”, segons anuncia la pròpia marca.

Dies després vam rebre dos comentaris d’un lector del bloc, l’Albert, qui ens alertava, a través de diferents enllaços, que tot plegat semblava una “operación de Márketing-Ficción para venderle a los incautos bombillas LED chinas normales y corrientes a alto precio”.

Tot i que els enllaços els podeu trobar en els comentaris que l’Albert ens va deixar, ens ha semblat oportú fer aquest apunt i mencionar-ne aquí alguns perquè vosaltres, amb el vostre criteri, pugueu formar-vos la vostra pròpia opinió a través del què expressen uns i altres.

A l’apunt Más engaños sobre las “bombillas eternas”, SIN “obsolescencia programada del bloc Cómo ahorrar cada día con los electrodomésticos afirmen que “Realmente no ha demostrado absolutamente nada de lo que predica desde su púlpito particular”

D’altra banda el diari digital La Información  també s’han fet ressó de la polèmica en dues publicacions. Després del titular Cómo usar la lucha contra la “obsolescencia programada” para vender bombillas diuen que “Un empresario utiliza el documental “Comprar, tirar, comprar” para anunciar una bombilla que supuestamente dura “toda la vida”. Los expertos aseguran que sus afirmaciones no tienen fundamento y la directora del documental cree que venden bombillas de las que ya existen. Estas son las principales contradicciones de la supuesta “bombilla eterna”.

I a la notícia La bombilla “eterna”, ¿invento español o cuento chino? afegeixen que “El empresario Benito Muros lleva semanas anunciando en los medios la comercialización de una bombilla que dura “toda la vida” y utiliza como reclamo un documental contra la “obsolescencia programada” sin permiso de su autora. Los expertos dudan de que lo que anuncia sea verdad y la asociación de consumidores FACUA también advierte sobre un posible engaño.”

I naturalment, la competència també hi diu la seva!

La controvèrsia i polèmica estan servides… En qualsevol cas si voleu aprofundir sobre l’obsolescència programada podeu veure el documental que vam difondre en aquest apunt del bloc.

I com sempre, la decisió final és només a les vostres mans!

Comparteix-ho!

Aquesta entrada s'ha publicat dins de reduim, repensem i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*