Medi ambient i pobresa són vasos comunicants!

Imatge d ela campanya "Contra la Fam, defensa la Terra" de Mans Unides.

Imatge d ela campanya “Contra la Fam, defensa la Terra” de Mans Unides.

La pobresa té múltiples causes i factors, entre ells també els vinculats al medi ambient, concretament als vinculats als efectes del canvi climàtic.

Avui, dia internacional per a l’eradicació de la pobresa, volem fer-nos ressò d’alguns materials que ens ajudaran a reflexionar al voltant de la pobresa en relació al medi ambient.

Abans de la cimera Rio+20 Oxfam va fer públic un informe en el què sostenia que per eradicar la pobresa no cal que augmentem la pressió sobre els recursos naturals del planeta.

Un altre informe que vincula ambdós conceptes és el que l’any 2011 va fer el Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD) en el què afirmava que els avenços en favor dels més necessitats es veuen en perill si continua la destrucció del nostre entorn.

La pobresa és també femenina, i bona mostra de com el deteriorament del medi ambient afecta a la pobresa femenina és aquest estudi publicat per la Fundación Ipade.

Davant tantes evidències, conegudes i reconegudes de fa anys, és imprescindible que s’endeguin campanyes com aquestes de Mans Unides: Contra la Fam, defensa la Terra i Desenvolupament i Justícia Climàtica.

Part de la solució per trencar la relació negativa del binomi medi ambient – pobresa passa, com destacava dies enrere Canal Solidari , per canviar el model agroalimentari en el qual estem immersos i que podem aspirar a un sistema social més just i solidari.

Medi ambient i pobresa són vasos comunicants, en la mesura que siguem capaços de millorar i preservar el nostre entorn, els nostres recursos naturals, de distribuir-los de manera més justa, de lluitar contra el canvi climàtic i els seus efectes devastadors, estarem lluitant també per eradicar la pobresa!

Avui és el dia internacional per eradicar la pobresasentim-nos interpel·lats també des de la perspectiva del medi ambient!

Comparteix-ho!

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, repensem i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*