Cadaqués Retorna, una iniciativa pionera a la Mediterrània

CadaqusRetorna_Banner_430_260_G

Cadaqués s’ha convertit en un municipi pioner a nivell estatal i de la regió del mediterrani ja que, a partir del 15 d’abril i fins el 30 de juny, desenvolupa una implantació del Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR).

L’objectiu es mostrar la viabilitat d’una opció de reciclatge que ja funciona amb èxit a més de 40 països i regions del món i que conviurà amb el contenidor groc. A Catalunya, dels 9 milions d’envasos de begudes que es consumeixen diàriament, 3,5 són recollits selectivament i 5,5 són abocats, incinerats o abandonats en el nostre entorn…

El funcionament d’aquesta iniciativa resulta tant simple com efectiu, el consumidor abona cinc cèntims de més en el moment de comprar la llauna o els envasos de plàstic de menys de tres litres (aigua, refresc, cervesa i sucs) diners que recuperarà en el moment de retornar-lo ja sigui en una màquina expenedora o de forma manual als establiments. Els establiments que hi participen rebran tres cèntims per cada envàs que recuperin i s’estalviaran una quarta part de la taxa d’escombraries.

Un cop s’han recollit els envasos, es porten a una planta que s’ha instal·lat específicament al municipi des d’on es fa el recompte per poder retornar periòdicament l’import als establiments.

Un dels avantatges, que expliquen els seus impulsors, l’entitat sense ànim de lucre Retorna i la Fundació Privada Catalana de Prevenció de Residus i Consum Responsable, és que s’aconsegueix més material i “de millor qualitat”, de manera que també s’impulsa el sector del reciclatge, aquí teniu el resum del projecte.

Com dirà la gent més gran: això de tornar envasos perquè et tornin diners ja es feia fa molts anys, però amb els temps actuals s’havia perdut.

Ara podem recuperar-ho! Tothom cap a Cadaqués!

Comparteix-ho!

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, reciclem, reduim, repensem i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*