Envàs on vas… a favor o en contra?

envasonvas_campanya_ARC_2012La campanya “Envàs on vas” de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha generat un gran impacte! Però també ha generat una certa controvèrsia entre els experts, que l’han titllat de “més efectista que efectiva“!

És cert que la separació de residus genera molts dubtes i que, en general, no l’acabem d efer mai prou bé! Així ho mostren les dades:

“El 28% dels residus que es llencen als contenidors dels envasos, els de color groc, no han estat ben separats, és a dir, no hi haurien d’anar. (…) en el cas dels contenidors verds, els del vidre, on entre el 3 i el 4% del que s’hi diposita es fa de manera incorrecta. En el cas dels de l’orgànica, l’error és del 13%.”

Precisament un dels objectius d’aquesta campanya, més enllà de fomentar la separació de residus, la recollida selectiva, és reduir els impropis, els residus que van al contenidor equivocat!

I és precisament aquí on rau part de la polèmica: perquè només envasos?

Potser sí que la campanya “Envàs on vas” pot generar certa confusió en alguns missatges, però és innegable que la campanya, protagonitzada per The Mamzelles, ha generat no només un gran impacte, sinó també moltes visites al web de la campanya!

I sobretot aquesta campanya ha generat, com hem vist, un gran debat!

Si aquest impacte genera una major consciència, fa que hi hagi un major interès i ens fa, no només separar més, sinó separar millor els residus, reduint així els impropis en la recollida selectiva, la campanya, encara que pugui ser “més efectista que efectiva“, haurà estat tot un èxit!

Envàs on vas… I vosaltres, esteu a favor o en contra, d’aquesta campanya?

Comparteix-ho!

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, reciclem, repensem i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: Envàs on vas… a favor o en contra?

  1. Mònica diu:

    Jo aniria una mica més enllà i miraria el per què es fa aquesta campanya ara en aquests moments, quins motius reals hi ha al darrera i quines conseqüències comporta el fet que es recicli com ara ens diuen.
    Em qüestiono per què fan la campanya ara i no al principi de tot, quan tots apreniem a fer recollida selectiva, i si podria respondre a una necessitat d’abaratir costos de personal,…
    Em qüstiono quins són els motius pels quals es fa aquesta recollida selectiva, si obeeix a un tema econòmic merament o realment hi ha una incidència greu amb el tema del reciclatge.
    I em qüestiono les possibles consequències d’aquest canvi en el reciclatge, penso en els llocs de treball de persones amb discapacitat i no, que poden desaparèixer.
    Tot plegat em resulta curiós que sorgeixi ara, aquest campanya tant clara, quan en els principis del reciclatge no era així.
    Aquí queden els meus dubtes.
    Gràcies

  2. Retroenllaç: L’Envàs on vas torna, però… després d’un èxit o un fracàs? | Qu4tre_R. El bloc de Medi Ambient de Plataforma Educativa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*